JERKY
Sušení masa je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Tuto metodu využívali již staří Egypťané, ale téměř k dokonalosti to dovedli až indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku. Dnes se k "jerky" vracíme jako k energeticky vydatné a zdravé potravině, navíc se zachováním maximální dávky energetické hodnoty při minimální hmotnosti.
Díky několika nadšencům nyní máme jerky i v jižních čechách. Inspirovali se pradávnými postupy. Veškerá výroba probíhá ručně od počátku připravy suroviny, krájeni, vážení a balení s následnou výstupní kontrolou kvality. Jen to sluníčko bylo lepší nahradit spolehlivější technikou... :)
Sušené maso lze s úspěchem použít jako zdravou a pro hubnutí ideální potravinu plnou bílkovin, i jako výborný zdroj energie a vitamínů.
20 položek celkem