Děkujeme všem za přízeň a hodnocení našeho obchodu.

Pečící forma - Rozeta

Kód: 1236/SLU 1236/LAG 1236/VLC Zvolte variantu
Ruční výroba Jihočeský
1 199 Kč / ks
Na dotaz Na dotaz Na dotaz Zvolte variantu
Barva formy
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
6.12.2024 6.12.2024 6.12.2024 Zvolte variantu

Ručně vyráběná keramická forma určená pro pečení. Lze použít i jako dekorační misku.

Zpestřete si domácí pečení. Forma na pečení s motivem rozety je skvělá alternativa klasické "nudné" bábovky. Forma je krásně lehoučká a přesto bytelná. Velikost pečící formy je tak akorát, ani příliš malá, ani velká. Kvalitní materiál Vám zajistí skvělý výsledný produkt a zároveň udělá na kuchyňském stole velkou parádu. Ovšem ne dlouho, protože rychle zmizí :-) Věřte nám, že už nebudete chtít péct v ničem jiném. Forma má lesklou glazuru. Lze umývat v myčce.

Detailní informace

1 pobočka v ČR
1 pobočka v ČR
Zastavit se můžete také osobně na naší pobočce.
3904 položek skladem
3904 položek skladem
Připravené k rychlému doručení k vám domů.
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Při nákupu nad 1200 Kč platíme dopravu my!
Farmářské produkty
Farmářské produkty
Všechny naše produkty, jsou dělané farmáři. Etikety jsou lepeny ručně.

Detailní popis produktu

Forma imitující tvar rozvinutého květu. Je navržena tak, aby se dala přizpůsobit na počet jedlíků - tedy dá se péci buď nízká a nebo vysoká vrstva těsta. Vynikající volba i pro nepečené dorty!

ZÁKLADNÍ PARAMETRY
Hmotnost: 0.9 kg

POSTUP VÝROBY FOREM
Bábovka je vyrobená šikovným hrnčířem, který ji vyleje do ručně vyrobené formy, rozpracovaná forma musí několik týdnů vysychat a potom se minimálně 2x vypaluje. První vypalování je bez glazury, vypaluje se holá hlína při teplotě nad 900°C. Po prvním pálení musí forma pomalu chladnout, pozvolné ochlazování ze začátku probíhá ve vypnuté, neotevřené peci. Když teplota klesne na pár desítek stupňů, vyndává se z pece, nechá se úplně vychladnout a potom je možné ve výrobním procesu pokračovat. Nanáší se glazura a forma se opět nechá vysychat (proces vysychání je už relativně krátký, nejedná se o týdny). Po vyschnutí přichází druhé vypalování, tentokrát teplota přesahuje 1000°C. Po vypalování se forma nechává opět pomalu vychladnout. Proces vychlazování je stejný jako po prvním pálení. Až forma vychladne, je připravena na distribuci k zákazníkovi.

JAK PEČOVAT O FORMU
Forma se může umývat v myčce, umyvadle nebo ve dřezu, neumývat drátěnkou, ani nedrhnout pískovými čisticími prostředky. Formu nevystavujte prudkým tepelným změnám, může prasknout!
Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

 

Vzhledem k ruční výrobě nemusí mít forma vždy ideálně kruhový tvar.

Případné drobné nedokonalosti v barvě glazury nejsou závadou (jedná se o ruční výrobu).

RECEPT 

Náš oblíbený rychlý recept na bábovkové těsto do "včelkové formy" je následující:
230 g polohrubé mouky
1 sklenička (200 ml) oleje
1 sklenička (200 ml) mléka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 sklenička cukru krupice nebo krystal
1 vanilkový cukr
vanilkový extrakt
citrónová kůra

Postup: Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do husté pěny. Vedle v míse si vyšleháme žloutky s cukrem, potom postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec přidáme vyšlehané bílky, které opatrně zapracujeme do těsta. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo krupicí. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů zhruba 75 minut. Po upečení ještě horkou bábovku vyklopíme a můžeme lehce posypat moučkovým cukrem.
Okraje jsou dozlatova upečené a křupavé, zatímco uvntiř je buchta krásně vláčná.
Recept si samozřejmě můžete "vytunit" dle svého. Přidat do těsta lze třeba oříšky, kandované ovoce, čokoládu, hrozinky, rum, kakao, tvaroh atd.
Doporučujeme podávat s dobrou kávou, kakaem nebo čajem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Doplňkové parametry

Kategorie: KERAMIKA
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: